Boprojekt med lägre insats

Roger Arnhult och Christofer Carlsson etablerar nytt tänkande inom boendet. Roger Arnhult och Christofer Carlsson etablerar nytt tänkande inom boendet.

I det samägda bolaget OXN Holding har Rutger Arnhult och Christofer Carlsson genom ett 50/50 ägande mellan M2 och WELL Fastigheter avtalat om att förvärva en byggrätt 300 meter från nya t-banan i Veddesta.

De båda säger att de planerar 600-1 000 bostäder av hög kvalitet. Lägenheterna är alla mellan 25-50 kvm. Det intressanta är prismodellen. Priserna kommer ligga från 199 000 kr. Avgiften är dock på 5 495 kr för de minsta lägenheterna. Lägenheter som kostar 595 000 har en avgift på 11 995kr för 3 rum och kök. Vad det handlar om är att köparen av bostadsrätten amorterar totala kostnaden för lägenheten genom en högre månadsavgift.

- Vi tror att framtiden är kraften i delningsekonomi, säger Christofer Carlsson. Han säger att företaget säljer idag någon satsning på marknadsföring två bostäder om dagen.
- Vi ska få upp den siffran till 20 per dag, säger Carlsson, vi har över 11 miljarder i potentiell orderstock på ritbordet.

Målet för företaget är att sälja 3 000 BRF 2.0 bostäder under kommande tre år. Projektet som Arnhult och Carlsson är engagerade i kallas BRF 2.0. Köparen betalar en mycket lägre insats än i vanliga, nybyggda bostadsrätter. Priset är lägre eftersom föreningen tar den största delen av lånen. Det innebär att månadsavgiften blir högre än i vanlig nyproduktion. Föreningens lån amorteras successivt av vilket gör att månadsavgiften sjunker succesivt. Köparen äger sin egen bostad, precis som i andra bostadsrättsföreningar.

Well Fastigheter grundades av Christofer Carlsson 2010 med visionen att skapa unikt designade, klimatsmarta bostäder där arkitektur och teknik gifts samman på ett estetiskt, attraktivt och hållbart sätt. I presentationen av företaget skriver företaget om sig själv på följande vis. ”Vi utmanar bostadsmarknaden med exklusiva lösningar som har fokus på långsiktighet och hållbarhet. Vi vill att människan ska må bra i de bostäder vi bygger, och att boendet ska främja ett hälsosamt liv. Vi kallar det för Wellness Living”.

 

 

E-mail:
Publicerad 2018-12-10 10:04:00