Nytt Nordic Choice i Oslo

Nordic Choice Hotel fortsätter att expandera. Nu byggs ett hotell i Oslo. Byggare blir AF Gruppen. Företaget har ingått avtal med Hasle Linje Næring om att uppföra ett nytt Nordic Choice. Huset är en kubliknande byggnad i den norska huvudstaden. AF Gruppen får samtidigt uppdraget att bygga ett kontorshus.

Husen som uppförs är i stadsdelen Hasle i Oslo. Sammanlagt kommer det byggas 21 000 kvadratmeter hotell och kontor. Avtalet omfattar uppförande av hotell och kontorshus på sex våningar samt gemensam källare i två plan.

Hotellet kommer att ha 217 rum. Byggnaden kommer att uppfylla kraven för energiklass A, passivhus, och certifieras som hållbar byggnad enligt miljöklassificeringen BREEAM-NOR – ”Very good”.

Byggnationen utförs som totalentreprenad till ett värde av 490 miljoner norska kronor exklusive moms. Byggstart är planerad till första kvartalet 2019. Fastigheten beräknas stå klar under första kvartalet 2021.

-Hasle har blivit ett populärt ställe att bo och arbeta på. På kort tid har det vuxit fram som ett nytt och modernt område. Tillsammans med Höegh Eiendom ser vi fram emot att få ett miljövänligt hotell och kontorshus på plats som kommer att öka områdets attraktionskraft ytterligare, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen

AF Gruppen Sverige bygger bostäder, lokaler och anläggningar samt utvecklar egna projekt. Vi bygger för att påverka framtiden och skapa hållbara lösningar för människor, miljö och samhälle.

AF Gruppen Sverige består av AF Bygg Göteborg, AF Projektutveckling, AF Bygg Syd, AF Härnösand Byggreturer, Kanonaden Entreprenad, HMB och Pålplintar. Vi är en del av AF Gruppen, en av Norges största entreprenör- och industrikoncerner med 4 200 medarbetare i Norge, Sverige, Kina, Storbritannien och Litauen.

Verksamheten i AF Gruppen omfattar Projektutveckling, Bygg, Anläggning, Miljö, Energi, Offshore och Sverige. Bolaget omsätter 13,7 miljarder NKR (2017) och är noterat på Oslo Børs.

 

E-mail:
Publicerad 2019-02-04 11:13:04

Din röst är viktig

Visste du att...