Bygma Umeå tidigt i gång efter brand

Det var verkligen inte roligt. Branden som drabbade Bygma i Umeå nyligen. Men allt kunde ha varit värre. Lagerytan är intakt. Huvuddelen av byggmaterialet oskadat. Bygma har nu temporärt flyttat till nya lokaler, hos grannen Contractor.
Här kommer Bygma vara en tid framöver. Hur länge är ovisst. Allt beroende på hur lång tid det tar att bygga upp en ny anläggning.

De tillfälliga lokalerna finns 150 meter längre ner på gatan. Här kan kunderna få den service de behöver för sina inköp.

- För oss är det viktigt att våra kunder inte tappar tid som kan påverka deras affär, säger Carl Evedius, inköp - och marknadschef på Bygma.

- Vi har därför lagt ner stor vikt för att hitta en lösning som fungerar. Vi är tacksamma att Contractor ställer upp. Det visar att när något sådant här tråkigt händer så ställer man upp för varandra.

- Räddningstjänsten har gjort ett fantastiskt jobb på alla sätt och vis. Vi är imponerade av hur de arbetat. Vi har också många kunder som frågat om de kan hjälpa till, vilket vi verkligen uppskattar.

Lagerytan har klarat sig bra. Virke och byggmaterial kan inhandlas som tidigare. Fordon får dock inte köras in utan tillstånd från Bygma.

- Vi är igång igen och vår personal är verkligen mån om att våra kunder inte ska bli drabbade av det tråkiga som har hänt. säger Rolf Dahlroth, platschef på Bygma i Umeå.

- Vi har tillsammans med Bygma på närliggande orter lyckats lösa både transporter och leveranser ut till kunderna.Nu kämpar vi på och ser framåt tillsammans med dem.

Bygma Umeås temporära säljkontor ligger på Obbolavägen 112 A, 150 meter från Bygmas anläggning.

Bygma AB är ett dotterbolag till den danska byggmaterialkoncernen Bygma Gruppen A/S. Koncernen har drygt 100 anläggningar i Sverige, Danmark och Island. Bygma har cirka 2 100 anställda. I Sverige finns 17 anläggningar. Omsättningen i Sverige är 1,2 miljarder SEK.

E-mail:
Publicerad 2019-02-18 10:04:29