Ny ryggburen batteriblåsare från Husqvarna

Husqvarna är ett innovativt företag. Nu kommer företaget med en ny ryggburen batteriblåsare. Modellen har fått namnet Husqvarna 550iBTX. För den som provat instrumentet är intrycket en kraftfull batteriblåsare. En välbalanserad och ergonomisk ryggburen instrument till verklig nytta.

Husqvarna  skriver om nya modellen att detta är en av de första ryggburna lövblåsarna i branschen med en blåskraft,  som går att jämföra med bensindrivna blåsare. 

Den nya modellen är en högpresterande batteriblåsare utvecklad med tanke på professionella trädgårds- och parkarbetare. Blåskapaciteten på 21 Newton är imponerande med en borstlös motor med högt vridmoment som ger ökad effektivitet, ökad tillförlitlighet, minskat buller och längre livslängd. När ytterligare kraft behövs finns även ett boostläge. 

Pierre Lanquist som är produktchef på Husqvarna säger att Husqvarna 550iBTX kan jämföras med en 50cc bensinblåsare. Fördelarna är lägre utsläpp, vibrationer och ljudnivåer.

Öka ergonomin

Modellen har tagits fram i syfte  att öka ergonomin och minska ansträngningen för användaren. Den nya lövblåsaren har därför ett inbyggt fläktsystem som reducerar alla vibrationer till ett minimum. Selen sitter nära kroppen och fördelar vikten. Ljudnivån är låg, det blir det därför möjligt att arbeta både under lång tid och i ljudkänsliga områden.

Den nya intuitiva knappsatsen på handtaget kan hanteras även när man har handskar och på handtaget är det också möjligt att se batteristatusen.

Husqvarna 550iBTX har ett helt nytt kommersiellt HMI (Human Machine Interface) som gör blåsaren enklare att använda, interagera med och hantera. Den batteridrivna blåsaren är även IPX4-klassificerad, vilket innebär att inget vatten kan tränga in och den har också dolda kablar. Detta gör den till en tillförlitlig maskin som kan användas i alla typer av väder och användaren behöver aldrig oroa sig för att blåsaren riskerar att hacka eller plötsligt stanna.

FAKTA

Husqvarna 550iBTX: 

Cirkapris 6 400 kronor.

Lufthastighet 54 m/s

Luftflöde i rör 12,8 m³/min

E-mail:
Publicerad 2019-03-04 10:05:18